پیشبینی خرید ۲۵۵ هزار تن گندم از کشاورزان استان مرکزی
به گزارش خبرنگار ایلنا، نوربخش عسکری افزود: از مجموع زمینهای کشاورزی استان مرکزی ۲۵۵ هزار و ۹۹۰ هکتار زیر کشت گندم است که از این میزان، ۴۸ هزار و ۸۳۰ هکتار به صورت کشت آبی و ۲۰۷ هزار و ۱۶۰ هکتار به صورت دیم است. وی با اشاره به وجود ۱۳۵ استاندارد ملی در ارتباط
به گزارش خبرنگار ایلنا، نوربخش عسکری افزود: از مجموع زمینهای کشاورزی استان مرکزی ۲۵۵ هزار و ۹۹۰ هکتار زیر کشت گندم است که از این میزان، ۴۸ هزار و ۸۳۰ هکتار به صورت کشت آبی و ۲۰۷ هزار و ۱۶۰ هکتار به صورت دیم است.
وی با اشاره به وجود ۱۳۵ استاندارد ملی در ارتباط با گندم، آرد و نان در قوانین کشور، ادامه داد: موضوع نان به عنوان پرمصرفترین ماده غذایی و منبع اصلی تغذیه مردم محسوب میشود و باید از سوی مردم و مسئولان مورد توجه جدی قرار گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی اظهار داشت: در حال حاضر دولت برای تأمین گندم، آرد و نان کشور از محل تولید داخلی، اقدام به استفاده از سیاست خرید انحصاری یا خرید تضمینی ذیل قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی میکند و برای حمایت از مصرف کنندگان، سیاست قیمت تکلیفی آرد و نان را در دستور کار دارد.
عسکری تصریح کرد: متغیرهای عمده تعیین قیمت گندم از مجموع هزینه عملیات ماشینآلات، دستمزد کارگران، هزینه حمل و نقل و هزینه نهادههای تولیدی، هزینه بیمه، نرخ کارمزد بانکی، نرخ سود، نرخ تورم و اجاره زمین و مجموع هزینههای بذر، آب، کود شیمیایی تشکیل میشود. بنابراین ترکیب بهینه و سهم هر کدام از آنها در تعیین قیمت گندم اهمیت اساسی دارد.
وی بیان داشت: تعیین قیمت تمام شده گندم برای خرید تضمینی در کشور با معیار قرار دادن ۴ شاخص هزینه واقعی تولید به اضافه سود متعارف، قیمت جهانی که شامل هزینه تمام شده محصول مشابه وارداتی شامل هزینه خرید در مبداء، هزینههای حمل و نقل، تعرفههای وارداتی، هزینههای حمل داخلی کشور و سایر هزینههای مربوط به واردات محصول مشابه، حفظ رابطه مبادله داخل و خارج بخش کشاورزی و آخرین نرخ تورم اعلامی مرکز آمار ایران، انجام میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی تأکید کرد: طبق پیشبینیها، در سال جاری ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان کشور خریداری میشود که با احتساب قیمت ۱۵۰ هزار ریالی گندم، به کشاورزان یکهزار و ۵۷۰ میلیارد ریال پرداخت میشود.
عسکری ابراز داشت: در صورتی که سقف درآمدی که از این میزان گندم برای دولت دریافت میشود، حدود ۸۰ هزار میلیارد ریال است و به عبارتی، مابهالتفاوت یکهزار و ۴۹۰ میلیارد ریالی آن در قالب یارانه دولت به مردم پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: در تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، مبلغ ۵۶۰ هزار میلیارد ریال برای یارانه نان پیشبینی شده و ۴۰ درصد فروش روزانه نانواییها توسط دولت به عنوان کمک به تولید و عرضه مناسب نان به صورت نقدی به نانوایان پرداخت میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی همچنین گفت: قیمت تضمینی گندم بر اساس هزینه تمام شده هر واحد از محصول در هر واحد از سطح زیر کشت برای هر سال محاسبه میشود. در این راستا سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی قیمت پیشنهادی خرید گندم را با احتساب و بدون احتساب نرخ یارانههای دولتی محاسبه و اعلام میکند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰